Panel 3 De Wereld
Sheet identiteit
De aarde is de derde planeet van het zonnestelsel in volgorde van toenemende afstand tot de zon, en de vierde naar omvang en door het verhogen van de massa. Dit is het grootste en meest massieve van de vier aardse planeten, de andere drie zijn Mercurius, Venus en Mars. De Aarde bevindt zich in de bewoonbare zone van het zonnestelsel. Ze spreekt vloeiend Frans genaamd Aarde, Planet Earth, Blue Planet of World.
De Aarde gevormd 4,54 miljard geleden jaar of zo en het leven verscheen minder dan een miljard jaar later. De planeet is de thuisbasis van miljoenen soorten inclusief de mens. Biosfeer van de aarde is sterk veranderd de sfeer en de andere abiotische eigenschappen van de planeet, waardoor de proliferatie van aërobe organismen en de vorming van ozon, die in verband met magnetische veld van de Aarde, blokkeert een aantal zonnestraling waardoor het leven op aarde. De fysische eigenschappen van de aarde en haar geologische geschiedenis en de baan om de aarde hebben mogen leven te blijven optreden tijdens deze periode en de aarde moet in staat zijn om het leven gedurende ten minste nog eens 500 miljoen jaar.
Antwoord op Vraag: Hoeveel procent van water op het oppervlak van de aarde
Ongeveer 71% van het landoppervlak is bedekt met oceanen van zout water die deel uitmaken van de hydrosfeer met andere bronnen van water, zoals meren of grondwater.